Nihan Şahin Güneş

Ankara Üniveristesi Ziraat Fakültesi’inden 1994 yılında mezun olduktan sonra 1996 – 2003 yıllarında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitimine devam etti. 2007 yılında Türkiye Satranç Federasyonu’ndan 1.Kademe Yardımcı Antrenörlük Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Aldığı eğitim ile 2007- 2009 yıllarında Tarsus Zeka Satranç Kulübünde satranç eğitmenliği yaptı. Kendini satranç alanında geliştirmeye devam etti. 2013 yılında Türkiye Satranç Federasyonu Aday Hakemlik eğitimini tamamladı ve 2. Kademe Antrenörlük Sertifikasını da almaya hak kazandı. Aynı yıl Türk Beyin Takımı’ndan 1. Kademe Zeka Oyunları Seçmeli Dersi Öğretmenliği Sertifikası alarak Ankara Arı Koleji, Ankara Sınav Koleji, Ankara Aktif Koleji ve Yenimahalle Tomurcuk Anaokulu gibi eğitim kurumlarında Satranç Eğitmenliği’ne devam etti. 2014 yılında Türk Beyin Takımı’ndan 2.,3. Kademe Zeka Oyunları Seçmeli Dersi Öğretmenliği Sertifikasını da alarak Türkiye Satranç Federasyonu’nun eğitmen kadrosuna dahil oldu. Halen Türkiye Satranç Federasyonu’nda görevine devam etmektedir. Federasyonun yanısıra ANKU Vakfı Koleji ve Selçuklu Koleji’nde Satranç ve Zeka Oyunları Eğitmeni olarak görevini sürdürmektedir.