Geri Dön

ANKARA ÇİĞDEMİ DERGİSİ 30. SAYISINDA MÜZEMİZE YER VERDİ

Ankaralı Gezginler Bülteni-Ankara Çiğdemi dergisinin 30. sayısında müzemizi tanıtan harika bir yazı yayınlandı.

Dünyanın En Büyük Satranç Koleksiyonunun Ev Sahibi: GÖKYAY VAKFI SATRANÇ MÜZESİ

Ankara'da yaşarken zaman zaman bir turist gibi şehrinizi keşfe çıkar mısınız? Ya da yerli veya yabancı bir arkadaşınız Ankara'ya sizi ziyarete gelse ona nereleri gezdirirsiniz? Bu sorulara verilecek çok yanıt var ve bütün yanıtların içinde de bir Ankara Kalesi. Hazır o taraflara gitmişken gününüze ve ufkunuza renk katacak bir müzeyi gezmeye ne dersiniz? Belki bu sayede o zamana kadar ilgi duymadığınız satranç oyununa hevesle yaklaşmaya başlayabilirsiniz.

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Altındağ Belediye binasının yanında, Ankara Kalesi'nin eteklerinde, eski Ankara'nın göz bebeğinde yer alıyor. Merkezi bir konumda olması nedeniyle müzeye ulaşım çok rahat. Otobüsle, dolmuşla ya da Ulus metro istasyonundan kısa bir yürüyüşle müzeye gelebilirsiniz. Toplu taşımanın yanı sıra özel araçla geldiğiniz takdirde müzenin otoparkı bulunmasa da yakın çevresinde pek çok otopark bulmanız mümkün.

Müzenin girişindeki buraya özel tasarlanmış satranç taşları şeklinde ve bu taşların satranç tahtasındaki diziliş sırasıyla konumlandırılmış babaları gördüğünüzde bu müzenin nasıl bir emek ve keyifle topluma kazandırıldığını henüz içeriye girmeden anlayabiliyorsunuz. Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, iki katlı özel bir koleksiyon müzesi ve çoğu müzeye kıyasen en iyi özelliklerinden biri içinde fotoğraf çekilebiliyor oluşu. Müze içinde gördüklerinizi unutmamak ve hayranlığınızı tanıdıklarınızla paylaşmak adına büyük bir imkân.

 

Haberin devamını 26. ve 27. sayfalardan okuyabilirsiniz. Haber linki: https://bit.ly/3vbPHeG