Geri Dön

ANKARALI İKİ İŞ ADAMINDAN GÖKYAY VAKFI SATRANÇ MÜZESİ'NE ZİYARET

18 Aralık 2015

“ANKARA’YA YAKIŞAN BİR DÜNYA MÜZESİ”

TÜSİAV Başkanı ve ASTOP Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak ve İÇASİFED Genel Başkanı ve OSİAD Onursal Başkanı Mehmet Akyürek, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'ni ziyaret etti.

Dünyanın en büyük satranç müzelerinden biri olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ne ziyaretler devam ediyor. Ankara’nın başkent oluşunun yıldönümünde ziyaretçilerine kapılarını açan Müze, bu kez deTÜSİAV (Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı) Başkanı veAnkara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) Onursal BaşkanıVeli Sarıtoprakile İÇASİFED (İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) Genel Başkanı Mehmet Akyürek'i ağırladı. Müzeyibüyük bir ilgiyle gezen ve 549 satranç takımını hayranlıkla inceleyen Veli Sarıtoprak, çok etkilendiğini belirterek,böyle bir müzenin Ankara'da olmasından dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) Onursal Başkanı veTÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, “Bu müze, Gökyay ailesinin Ankara’ya verdiği en güzel armağanlardan biri. Dünya çapındaki bu satranç müzesinin Ankara’nın tarihi bir semtinde, geleneksel Ankara evi konsepti ile yer alması da Ankara sevgisinin başka bir ifadesidir” dedi. Mehmet Akyürek, müze hakkındaki duygularını, “Türkiye'de bir ilk.Çok önemli bir girişim, yılların emeği. Yılların birikiminin bu şekilde taçlandırılması, bir müze haline getirilerek Ankara'ya ve Türkiye'ye hatta dünyaya hizmet vermesi anlamlı ve çok önemli bir girişim. Ankara’ya çok yakışan bir dünya müzesi” diyerek ifade etti.

“Ankara tutkunu iş adamlarından gelen güzel sözler bizi daha çok mutlu ediyor. Sunduğumuz hizmetlerle Ankara’da müzeciliğe yeni bir soluk getiriyoruz” diyen Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı Birten Gökyay ise, “Burası yaşayan bir müze. Bambaşka dünyalara yolculuk etmek isteyen, sosyal buluşmalar, özel organizasyonlar düşünen herkes için renkli seçeneklerimiz var. Müze ziyaretçilerimizi müze kullanıcısı haline getirme anlayışı ile hareket ediyoruz” diye konuştu.

TÜSİAV’DAN ÜSTÜN HİZMET VE BAŞARI BELGESİ

Müzeyi çok etkileyici bulduğunu belirten Veli Sarıtoprak7’den 77’ye herkesi Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ni görmeye davet etti.Bir Ankara aşığı olarak bu girişimin değerine dikkat çeken Sarıtoprak, “Amerika’dan Afrika’ya, Asya’dan Avrupa’ya kıtalararası yolculuk var burada. Gökyay ailesini böyle anlamlı bir projeye imza atıkları için kutluyorum. Bir Ankara aşığı olarak böyle bir müzenin başkentte olmasından fevkalade gurur duydum. TÜSİAV olarak ilk fırsatta müze kurucularına üstün hizmet ve başarı belgesi verilmesi için çalışmaları başlatacağız” değerlendirmesinde bulundu.

 

SATRANÇ YAŞAM BİÇİMİ

Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı’nın Mütevelli Heyet Üyesi olduğunu hatırlatan İÇASİFED Genel Başkanı ve OSİAD (OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği) Onursal Başkanı Mehmet Akyürek, ziyarette şunları kaydetti: “Gökyay ailesinin eseri bu satranç müzesi takdire şayan. Tabii sadece müzeyle kalmayacak, bunun yanı sıra burada satrançla ilgili etkinlikler de olacak. Özellikle çocuklarımız bu işi öğrenecekler. Satrancın bendeki imajı bir strateji ve geleceği görmedir. Ulu Önder Atatürk'ün söylediği gibi, ‘Ne kadar uzağı görebiliyorsanız o kadar çok stratejik düşünebiliyorsunuzdur’. Satranç da bize bunu söylüyor, "ne kadar uzağı görebiliyorsun?" Satranç bir yaşam şeklidir. Hem iş dünyası için hem de bütün insanlar için uzağı görme anlamında, geleceği çok iyi planlama anlamında çok doğru bir yaklaşım. Bu müzenin Ankara’da olması bizi gururlandırıyor.”

 

 "CHATURANGA" KAFE KEYFİ

Müze bünyesinde bulunan,Başkentteki brunch organizasyonlarının ve keyifli yemekli buluşmaların yeni adresi olan "Chaturanga" Kafe’nin meşhur tatlarını da deneyen Ankaralı iki iş adamı müzenin hediyelik eşya mağazasına da uğradı.