Geri Dön

“AŞK HER YERDE”, KONSERİ SATRANÇ MÜZESİ’NDE

SATRANÇ MÜZESİ’NDEN “AŞKA” DAVET

“AŞK HER YERDE”, KONSERİ SATRANÇ MÜZESİ’NDE

AKIN GÖKYAY:

“MÜZEMİZDE AŞK DOLU NOTALAR ÇINLAYACAK”

 

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi aşka davet ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Çok Sesli Gençlik Korosu, 24 Şubat Cumartesi günü Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde “Aşk Her Yerde” konseri verecek. Konser, bir özel müzede koro eşliğinde olması nedeniyle de bir ilk olacak. Satranç Müzesi’nde, ilk olma niteliği taşıyan etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Satranç Müzesi Kurucusu Akın Gökyay, “Sevgililer Gününün de olduğu Şubat ayında aşk şarkılarına yer vermek istedik. Müze’nin otantik atmosferinde gerçekleşecek konserde keyifli saatler geçireceğiz. Aşk dolu notalar Müzemizde çınlayacak. Tüm aşıkları konserimize davet ediyorum” dedi.

Yaklaşık 25 kişilik bir koro eşliğinde aşk şarkılarının seslendirileceği “Aşk Her Yerde” konserinin koro şefliğini İnci Tığlı Ayağ üstlenirken piyanoda ise Doruk Görkem Tokur olacak. Rönesans, caz, klasik, etnik, dünya müzikleri ile Türk eserlerden oluşan yerli ve yabancı 17 parçanın seslendireceği “Aşk Her Yerde” konseri her yaştan insana hitap edecek. 14 – 25 yaş arası gençlerden oluşan koronun şefi İnci Tığlı Ayağ, uzun yıllardır gençlik koroları ile birlikte çalıştığını belirterek şunları söyledi:

SATRANÇ MÜZESİ YİNE BİR İLKE SAHNE OLACAK

“Satranç Müzesi’nde vereceğimiz konser bizim için bir ilk olacak. Bizim en büyük tutkumuz müzik. İki farklı sanat aşkını, satranç tutkusu ile müziği bir araya getiriyoruz. Herkesin iç içe olduğu samimi bir ortam olacak. Müzik ve satranç bir bütün… Çünkü ikisi de zekayla yetenekle yapılan işler.

Genç yeteneklere destek olmak, onları sanata kazandırmak istiyorum. Bunu kendime misyon edindim. Koromuzda yetenekli solistler, opera sanatçıları, öğretim görevlileri, konservatuar ve yarışma kazanan gençler var. Daha farklı korolarımız olmasına rağmen özellikle gençlik koromuzu buraya getirmek istedik. Buradaki hem nostaljik hava, hem de satranç tutkusu herkesi etkiliyor. Keyifli bir akşam geçireceğimize inanıyorum.”