Geri Dön

AZERBAYCAN CUMHURİYETİ BAĞIMSIZLIK GÜNÜ, GÖKYAY VAKFI SATRANÇ MÜZESİ’NDE ÖZEL BİR ETKİNLİKLE KUTLANDI!

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmiş olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nin 708.’nci satranç takımı, Azerbaycan Büyükelçisi Sayın Hazar İbrahim tarafından armağan edildi.

 

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlık günü şerefine, Ankara’daki Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde 4 Ekim tarihinde düzenlenen törende, Büyükelçi Sayın Hazar İbrahim, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Kurucusu Sayın Akın Gökyay’a özel olarak yaptırılan bir satranç takımı hediye etti. Azerbaycan kültürüne ait özellikler sergileyen satranç takımı etkileyici ahşap işçiliğiyle davetlilerin büyük beğenisini topladı. Ankara iş ve sanat dünyasının önemli isimlerinin bir araya geldiği etkinlikte Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade etkileyici bir piyano resitali verdi.

Azerbaycanlı Satranç Ustası Grand Master Zaur Memedov’un da, Gökyay Vakfı Satranç Kulübü oyuncularıyla spontane bir gösteri maçı gerçekleştirdiği akşamda, satranca olan özel ilgisiyle bilinen Büyükelçi Sayın Hazar İbrahim de, Kulüp oyuncularıyla sohbet ederek kısa bir maç yaptı.