DÜNYA SATRANÇ GÜNÜ, BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

110 ülkeden toplanan 705 adet satranç koleksiyonuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, 20 Temmuz Dünya Satranç Günü'nde canlı bir satranç gösterisi düzenlendi. UNESCO tarafından 20 Temmuz 1966'da ilan edilen bu günde Altındağ Belediyesi’nin iş birliği ve katkılarıyla Ankara-Altındağ’da “canlı bir satranç performansı” gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk, dünyada ise sayılı olan bu gösteride Altındağ Belediyesi halk oyunları ekibi, ülkemizin 7 bölgesini temsilen satranç tahtasında, satranç taşlarının yerini alarak canlı bir satranç gösterisi sundu. Yarıda kesilen ve bir kazananı ya da kaybedeni olmayan bu satranç maçında birlik, beraberlik ve barışın önemi vurgulandı.

Gökyay Satranç Vakfı Başkanı Akın Gökyay, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karabudak’ın günün anlam ve önemine vurgu yaptığı konuşmaların ardından etkinlik, Van yöresinden bir halk oyunu gösterisi ve perküsyon ritim grubunun dinletisiyle sona erdi.