GÖKYAY SATRANÇ MÜZESİ’NDE SANAL ORYANTİRİNG YARIŞMASI

Gökyay Satranç Müzesi, Oryantiring Federasyonu ile 12 Ekim’de Müzenin 5. kuruluş yıldönümüne özel olarak bir sanal oryantiring yarışması düzenliyor. Müzenin @sanal_muze_app katkılarıyla özel olarak oluşturulan üç boyutlu görüntüleri aracılığıyla hazırlanan yarışmaya tüm Türkiye’den oryantiring severler katılabiliyor.

Gökyay Satranç Müzesi ve Oryantiring Federasyonu işbirliğiyle hazırlanan Müzede Sanal Oryantiring Yarışması, Genç Kategori (18 yaş ve altı), Elit Kategori (20-35 yaş arası), Master Kategori (35 yaş ve üstü) olarak üç kategoride düzenleniyor. Yarışmaya deneyimli-deneyimsiz isteyen herkes online olarak katılabilir.

12 Ekim’de Saat 10:00 – 17:00 arasında düzenlenecek olan yarışmada katılımcılar Gökyay Satranç Müzesi’nin sanal müze görüntüleri içinde dolaşarak belirlenen hedefleri bulmaya çalışacaklar. Oryantiring Federasyonu tarafından hazırlanan yarışma katılım linki 12 Ekim’den önce sosyal medya kanallarımızda ve internet sitemizde paylaşılacak.

Kategori birincilerine Ankara Satranç Takımı, ikinci ve üçüncülerine ise özel rulo satranç takımları hediye edilecek.

Müzede Sanal Oryantiring Nasıl Oynanır?

Belirli semboller aracılığıyla haritası oluşturulan bir alanda üzerinde pembe yuvarlak ile çizili çemberler hedef noktalarını belirler. Pembe üçgen başlangıç noktası olup; bu noktadan verilen sıraya göre (1-2-3... gibi) tüm hedef noktalarına sıra ile uğrandıktan sonra, çift yuvarlakla belirtilen bitiş noktasına gelinir.

Haritada pembe çember ile belirtilen hedef noktalarında; sanal müzede gezerken mavi çemberler bulacaksınız. Mavi çemberlere tıklayarak hedef noktası hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz.