Gökyay Vakfı Satranç Müzesi 7 Yaşında!

Günün erken saatlerinden itibaren müzemize gelen ziyaretçilerimizle birlikte başlayan kutlamalarımızda ziyaretçilerimiz, Turan Manafzade’nin piyano resitalini yakından dinleme şansı bulurken güzel anlar yaşandı, hatıra fotoğrafları çektirildi.

Saat 17:00’da Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında koleksiyonumuzun ilk parçasının alındığı günden başlayarak müzemizin tarihsel serüvenine değindi; müzemizde gerçekleştirilen etkinliklerden turnuvalara, atölyelerden eğitimlere, seminerlerden konserlere, sergilerden yarışmalara kadar gerçekleşen pek çok etkinliğimize yer verdi.

Ardından başlayan Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade’nin Piyano Resitali’nde; Chopin’den Scarlatti’ye, Azerbaycan Halk Müzikleri’nden Türk Folk Müzikleri’ne uzanan geniş bir yelpazede keyifli bir müzik dinletisi gerçekleşti.

7 yıllık tarihsel serüvenimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm ziyaretçilerimize, sanatçılarımıza, okullarımıza, kurumlarımıza, öğrencilerimize, katılımcılarımıza; tüm müze dostlarımıza çok teşekkür ederiz.

Nice 7. Yıllara!