Geri Dön

Lider Kadınlar Satranç Turnuvası

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, 20 Temmuz Dünya Satranç Gününde ‘Lider Kadınlar Satranç Turnuvası’ düzenledi. Ankara'nın sanayici iş kadınlarının mücadele ettiği turnuva, Gökyay Vakfı Satranç Müzesinde, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’ın katılımı gerçekleşti.

 

Açılışta konuşan Gökyay Satranç Müzesi Spor ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay, “Satranç çok enteresan bir spor bir barış aracı doğruyu bulma aracı. Lisanı anlamayan iki kişi saatlerce oynuyor el sıkışıyor, malum olan problem yapmıyor. Çok etkili bir enstrüman. Ülkemizde satranç çok gelişti. 6-7 yaşında başlıyor çocuklar. Bende o yaşlarda babamdan öğrendim. Burası Türkiye’de tek ve dünyada 15 tane var. Biz burayı kültür merkezi olarak da faaliyetler yapıyoruz. Etkinlik ve konserlerimize bekleriz. Satranç son yıllarda gelişti. Bu gelişmenin birinci faktörü TSF başkanı Gülkız Tülay. Nurus firmasında kadın ağırlıklı çalışma önemli. Onlar daha titiz. Dünya Satranç Günü Lider Kadınlar Satranç Turnuvasına katıldığı için teşekkür ederim” dedi.

 

Gökyay Satranç Müzesi Mütevelli Heyeti Başkanı Birten Gökyay, “Ankara sanayisinin ilk kadın sanayicisi olarak burada bulunan sanayici kadınları alkışlıyorum. Sanayici kadınlarla bir spor dalında başarı için bir turnuva düzenledik. ATO, ASO başta olmak üzere STK’lar temsilcilerini gönderdiler. Çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Anayurt Gazetesi - https://anayurtgazetesi.com/haber/15790695/sanayici-kadinlari-alkisliyorum