SICA Satranç Turnuvası

Dominik Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora, El Salvador Büyükelçisi Hector Enrique Jaime Calderon, Guetemala Büyükelçisi Jairo David Estrada Barrios, Panama Büyükelçisi Mariela Sagel ve Kosta Rika Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas'ın katılımıyla başlayan ve 7 farklı ülkeden toplam 14 oyuncunun katılımıyla gerçekleşen turnuva 01-02 Ekim 2022 tarihlerinde müzemizde gerçekleşti.

Genel Kategori’de Dominik Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nden Tolga Koç birinci olurken, ödülünü ve katılım sertifikasını Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay ve Dominik Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nden Eliana Pichardo’dan aldı. Gürcistan’dan Berdia Bekauri ikinci, El Salvador’dan Edward Blanco ise üçüncü oldu.

Kadınlar Kategorisi’nde ise Dominik Büyükelçiliği’nden Eliana Pichardo kazandığı birincilik ödülünü Panama Ankara Büyükelçisi Mariela Sagel Rosas’tan aldı. İkincilik ödülünü ise Guatemala Büyükelçiliği’nden Begüm Salcı kazandı.

Ödül Töreninin ardından Costa Rica Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas’ın sunumu ile turnuvanın kapanışı gerçekleşti. Etkinliğin sonunda tüm katılımcı ve paydaşlar bir araya gelerek toplu bir fotoğraf çektirdi.