Geri Dön

YARATICI FİKİRLERİN İLHAM KAYNAKLARI PAYLAŞILACAK

“TEDxAnkaraCitadel 2016” etkinliği “İlham Kaynağı” anlamına gelen “MUSE” teması ile 30 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye’nin ve dünyanın en büyük satranç müzelerinden biri olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Teknoloji, Eğlence ve Tasarım dünyasında “Paylaşmaya Değer Fikirler” ruhuyla yola çıkan TED, dünyanın farklı noktalarında yerel ve bağımsız TEDx etkinlikleri ile düşünce paylaşım platformları sunmaya devam ediyor. Bu çerçevede her yıl Ankara Kalesi'nde bulunan müzelerde düzenlenen, 2013 yılında Çengelhan Rahmi Koç Müzesi'nde  “Yaşam Yolu”, 2014 yılında Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde “Şifreler ve Semboller” temalarıyla düzenlenen “TEDxAnkaraCitadel” etkinliğinin 2016 yılı teması “İlham Kaynağı” anlamına gelen “MUSE”! Etkinlik, bireye ve topluma doğrudan değer yaratan, yaşam kalitesinin artmasına yardım eden, inovasyona dönüşmüş ya da dönüşme potansiyeli taşıyan, yaratıcı fikirlerin, ilham kaynaklarının değerlendirileceği bir ortam yaratmayı hedefliyor. Yaşamlarından ve deneyimlerinden çok değerli paylaşımlarda bulunacak TEDxAnkaraCitadel 2016 konuşmacıları ise yakın bir tarihte duyurulacak.

30 Mayıs Pazartesi günü yapılacak “TEDxAnkaraCitadel 2016” etkinliğine Ankara’nın Altındağ ilçesinde ‘Hamam Arkası’ olarak bilinen bölgede yer alan, 103 ülkeden 553 satranç takımının sergilendiği Türkiye’nin ve dünyanın en büyük satranç müzelerinden biri olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi ev sahipliği yapacak.

Davet usulü ile gerçekleştirilecek etkinlik, 30 Mayıs’ta davetlilerin kayıtları tamamlandıktan sonra saat 10.00’da başlayacak, saat 18.30’daki kapanış kokteylinin ardından saat 19.30’da sona erecek.

Canlı olarak da yayınlanacak TEDxAnkaraCitadel Etkinliği, sosyal medyada TEDxAnkaraCitade, Facebook için facebook.com/TEDxAnkaraCitadel ve Twitter için twitter.com/TEDxAnkaraCitadel adreslerinden takip edilebilecek. 

 

 

TED Hakkında:

 TED, Yaymaya Değer Düşüncelere adanmış, günümüzün önde gelen düşünce liderleri tarafından yapılan kısa (18 dakika veya daha kısa) ve güçlü konuşmaları sunan kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Konuşmaların çoğu, British Columbia’da bulunan Vancouver kentinde her yıl düzenlenen TED konferansında gerçekleştirilmekte ve TED.com üzerinden ücretsiz olarak paylaşılmaktadır. Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan ve Daniel Kahneman.

TED’in, fikirlerin yayılması için açık ve ücretsiz inisiyatifleri, yeni TED Konuşmalarının günlük olarak  paylaşıldığı TED.com’ u, dünya çapındaki gönüllülerin bu konuşmaları tercüme ederek metinleri ve alt yazıları yerel dillerde takipçilere sunmasını içeren Open Translations Project’ i; eğitim inisiyatifi olan TED-Ed’ i; dünyayı değiştirmek isteyen sıra dışı bireylerin bu dileklerini eyleme dökmelerini sağlayan yıllık bir TED Prize’ ı; bireylere ve gruplara tüm dünya çapında bağımsız ve yerel TED benzeri organizasyonlar yapma fırsatı sunmak için TEDx konferanslarını sunmaktadır. TED Fellows Programı ise dünyayı değiştiren yeni fikirlerin sahiplerine, TED topluluğunun bir üyesi olarak, alışılmış ötesi proje ve girişimlerinin etkisini dünya çapında arttırmalarına yardımcı olmaktadır.

TED, http://twitter.com/TEDTalks adresinden Twitter’da, http://www.facebook.com/TED adresinden Facebook’ta veya https://instagram.com/ted adresinden Instagram’da takip edilebilir.

 

TEDx Hakkında:

TED “Paylaşmaya Değer Fikirler” ruhuyla TEDx’i yarattı. TEDx yerel olarak organize edilen ve topluluklar, organizasyonlar ve bireyler arasında TED benzeri deneyim yaşatmayı amaçlayan bir etkinliktir. “x” işaretinin “bağımsız olarak organize edilmiş TED etkinliği” anlamında kullanıldığı organizasyonumuzun adı TEDxAnkaraCitadel’ dir. TED Talks videoları ve değerli konuşmacılarımız TEDxAnkaraCitadel’ de bir araya gelerek davetlilerimizin güzel bir paylaşım ortamında bağlantılarını güçlendirme fırsatı sunmaktadır. TEDxAnkaraCitadel, TED Konferansı’nın rehberliğinde bağımsız olarak organize edilmiştir.

 

İletişim

www.tedxankaracitadel.com

Berrin Benli – TEDx Ankara Citadel Küratörü

bbenli@tedxankaracitadel.com