Geri Dön

YENİMAHALLEDEKİ OKULLARLA SATRANÇ MÜZESİ’NİN “SATRANÇ KARDEŞLİĞİ”

Başkent Ankara’ya farklı bir soluk getiren Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, çocuklarda gençlerde satranç farkındalığı oluşturmak için yaptığı hamlelerle de dikkat çekiyor. Açıldığı günden itibaren okul yönetimlerinin ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Müze’nin son hamlesi ise Yenimahalle’deki 70 okulun öğretmen ve öğrencilerini kapsayacak. İmzalanan protokolle, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerinin kültür, sanat ve bilime olan ilgilerinin arttırılmasını hedefleyen Gez-Gör-Öğren projesine destek verecek.

İşadamı Akın Gökyay’ın Guinness Rekorlar Kitabı’nda da yer alan koleksiyonunun sergilendiği Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, 7’den 77’ye satranca ilgi duyan buluşma noktası olmaya aday. Dünyanın farklı ülkelerinden alınan 553 satranç takımının yer aldığı, ‘Geleneksel Ankara Evi’ mimarisiyle tasarlanan Müze, satrançla tanışmak isteyen her yaş grubu çocuklar, yetişkinler için bir eğitim ve paylaşım platformu niteliği taşıyor.  Müzede, temel, orta ve ileri seviyede eğitim seminerleri veriliyor. Gökyay Vakfı Satranç Müzesi son olarak eğitim halkasına Yenimahalle’deki okullarını da ekledi. Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde Müdürlüğe bağlı okulların öğretmenleri ve öğrencileri için işbirliği yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 70 okulun öğretmenleri için ücretsiz müze tanıtım toplantıları yapılacak ve bu okullardaki öğrenciler 25’li gruplar halinde indirimli olarak Müzeyi ziyaret edebilecekler. Böylece ilçedeki öğretmen ve öğrenciler Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nin büyülü atmosferinde satrançla tanışma ve inceleme şansı bulacaklar.

HEDEF DAHA ÇOK ÇOCUĞU SATRANÇ DÜNYASIYLA TANIŞTIRMAK

Ankara’daki doğal, tarihi ve kültürel mekanları ilçe bünyesinde görevli öğretmenlere tanıtmak ve mekanların eğitim amaçlı kullanılmasını sağlamayı amaçlayan Gez-Gör-Öğren Projesi kapsamında imzalanan protokol ile satranç sporunun daha geniş bir kitleye ulaşması, farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Protokole dair imza töreni geçtiğimiz günlerde, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan, Gökyay Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Birten Gökyay, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Yöneticisi Binnur Uçakhan ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Protokol uyarınca, ilk olarak 5-6 Nisan 2016 tarihlerinde, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görevli ve satranca meraklı 70 öğretmen, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ni rehber eşliğinde inceleyerek, müze ve satranç eğitim seminerleri konusunda bilgi alacak. Bu bilgilendirmenin ardından öğretmenler, Mayıs ve Haziran aylarında öğrencileriyle birlikte inceleme ve farkındalık amaçlı müze ziyaretleri düzenleyebilecek. 

MÜZEDE SATRANÇ SEMİNERLERİ

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde halen hafta sonu, hafta içi minimum 6 kişiden oluşan gruplara satranç seminerleri veriliyor. Türkiye Satranç Federasyonu’nun antrenörleri ve satranç eğitimcileri ile düzenlenen seminerlerin yanı sıra antrenörlük kursları da satranç meraklılarına sunulan hizmetler arasında. Müzede, kısa bir süre sonra yaş gruplarına göre özel satranç turnuvaları düzenlenmesi ve Gökyay Satranç Kulübü de kurulması da hedefleniyor.

Müze’de verilen eğitimler hakkında http://www.gokyaysatrancvakfi.org.tr/ web adresinden veya maille  info@gokyaysatrancvakfi.org.tr ‘den bilgi alınabiliyor. Müze’deki seminerlere katılmak için ise web sayfasında yer alan (http://www.gokyaysatrancvakfi.org.tr/kurumsal/egitim-merkezi) başvuru formunun doldurulması yeterli oluyor.

Ülkenin farklı noktalarındaki okullardan gelen yoğun talep nedeniyle randevu sistemiyle hizmet veren Müze, pazartesi günleri dışında hafta sonları dahil her gün gezilebiliyor.